vrijdag 3 juni 2011

Door de IJsselvallei

In januari gaf mijn garagehouder aan dat onze auto (16 jaar oude Fiat Punto), door mankementen aan de bodem, een goedkeuring bij de APK wel niet zou krijgen.
Hij adviseerde ons om uit te kijken naar een andere. Ik kon echter nog wel, probleemloos, rijden tot de keuring in mei.
En dat deden we. Begin april gaf ik, via de website van de garage, aan waar ik naar op zoek was.
Een 4-deurs auto met trekhaak en een gelimiteerde prijs.
Ik kreeg daar geen antwoord op. Tegen de tijd dat de keuring moest plaatsvinden zijn wij maar eens gaan rondneuzen op de website en gekeken welke auto-s op "voorraad" waren.
We kwamen uit op een Citroen Xsara Berline.
Het zag er allemaal goed uit en de deal was snel gesloten. De auto werd geleverd. Veel electronica. Allemaal lampjes die kunnen oplichten als er iets niet "helemaal" goed is. Dat kan soms heel snel. Zo ook bij deze. Na een dag begon het al. "Het is niet goed" zei de garagehouder.En dat bleef hij herhalen gedurende 4 weken. Wat er ook aan gedaan werd. Nieuwe accu. Nieuwe dynamo. Tweede hands klok. Nieuwe klok. Alles tevergeefs. Het probleem bleef. Toen maar uitgekeken naar een vervangende auto. Zagen een mooie Fiat Punto. Voldeet aan bijna al onze wensen. Alleen het "laadvermogen" van de trekhaak was, voor het vervoeren van onze fietsen, aan de krappe kant. Het werd uiteindelijk een Suzuki Liana. Een Mini MPV.
Hemelvaartsdag gingen we er mee naar Veessen. Stalden bij de kerk de auto en fietsten de 1e, 2e of 3e etappe van de Rabobank Klaverroute. De IJsselroute. Ongeveer 21 km.
Van Veessen ging het, langs de IJssel, richting Marle. Daarna door Vorchten, Hoorn, Heerde weer naar Veessen. Een mooie route. En het vervoer van de fietsen ging prima.
Nu kunnen we, binnenkort, ook de andere delen van het klavertje(3) doen.