vrijdag 3 juni 2011

Meedoen aan de Apeldoorn Questroute.

Vrijdag 3 juni 2011.

De kleinkinderen hebben vrij. Ons is gevraagd om "even" op te passen. Dochter Susan (moeder) moet nog boodschappen voor haar a.s. verjaardag doen en heeft haar wekelijks hulp aan het werk.
Wij gaan, na het broodje, op de fiets naar Lieren. Kijken even bij Oma Dini van de Hel. Deze is niet thuis. Pakken de route op. Beantwoorden de eerste vraag(vraag 6) Gaan door naar Het Hoogeland voor een sanitaire stop. Daarna naar de Ruitersmolen (oude papiermolen uit ongeveer 1600). Hier is een expositie van tekeningen van "jonge" leerlingen van kunstenaresse Elly Bos. Kunnen aangeven welke tekening wij het mooiste vinden. Brecht kiest voor "Opa met puppy". Benthe gaat voor een schilderij van "Het Oude Loo". Zitten daar geruime tijd. Benthe balt met een meisje.
Moeten toch verder. We kunnen de antwoorden op alle vragen vinden. Tegen half vijf zijn we weer bij Oma Dini. Nu is ze wel thuis. Oma Dini heeft de tuinsproeier aan. We drinken daar wat. Benthe en Brecht gaan daarna, ondanks onze waarschuwing, aan de slag met de sproeier. Worden erg nat.
Drogen zich af met een handdoekje van Oma Dini. Benthe kamt haar haar. Zo ook Brecht. Brecht begint de kam te draaien. Haar haren komen helemaal vast te zitten in de kam. Ik (Opa) ben bijna 45 minuten bezig om de kam weer uit het haar te krijgen. Het lukt niet. Susan getelefoneerd. Deze knipt, uiteindelijk, het haar maar stuk.
Het is al ruim over 18.00 uur als wij huiswaarts fietsen. Brecht is met Susan in de auto gegaan.
We eten laat. Ondanks het "mankementje" aan het eind was het een leuke middag. En we hebben er veel van geleerd.