maandag 8 augustus 2011

Het "Klaverblad" voltooid.

Zondag 7 augustus zou het "goed" fietsweer zijn. Dus niet op "Buienradar" gekeken, maar in "blindvertrouwen" op de weerman, de fietsen op de auto gedaan en naar het Transferium bij de afslag Heerde-Zuid gereden. Daar waren we om goed 11.00 uur.
Vandaar was het ongeveer 1km naar het punt waar de route opgepakt kon worden.
Dit keer werd het deel 3 van het "Klaverblad". Genaamd:"Schaapskooiroute". Een tochtje van 15.5 km. Via het centrum van Heerde ging het richting Wapenveld. Even buiten Heerde was een route-bordje verdwenen. Wel was er een bordje aan de overkant van de weg. Op het kaartje stond aangegeven dat dit een "verbindingsroute" was. Wij deze weg ook maar in gegaan.
Na enige tijd verschenen er weer routebordjes. Op naar het Heerderstrand. Hier onze meegebrachte boterhammen "soldaat" gemaakt. Na gebruik te hebben gemaakt van het sanitair vervolgen we de route. We komen aan bij het "Pluizenmeer". Een prachtig stukje Veluwe. De route loopt deels om het ven heen en gaat dan naar de heide van "De Renderklippen". Hier is het druk. De schaapskooi is in trek. Wij fietsen verder. Via het gebied rond de "Horsthoekerbeek" komen we weer bij het beginpunt. We hebben dan 18.3 km gefietst.Op een paar spatjes na is het droog gebleven. In de auto op weg naar huis ging het veel harder regenen.